> Project management tool

Project management tool

Project management tools zijn er in veel soorten en maten. Doelen waarvoor een project management tool vaak wordt ingezet zijn:

  • Actueel inzicht in de status van projecten
  • Uniformiteit binnen de organisatie en richting klanten
  • Betere beheersbaarheid in relatie tot bijv. Excel sheets

Het nadeel van een project management tool is dat deze erg erg complex kan zijn. Daarnaast kost het vaak veel tijd voor de projectmanager of pmo-er om de tool up-2-date te houden. Het resultaat hier van is dat er weerstand ontstaat binnen de organisatie om de pm tool in gebruik te nemen. Ook beschikken organisaties vrijwel allemaal over een ERP systeem (bijv. tijdregistratie, facturatie etc.) die dan gekoppeld worden aan de project tool. Dit leidt tot nog meer complexiteit en is het een project op zich om de tool binnen de organisatie te implementeren. De oplossing is dan niet 'plug & play' en de kosten hiervoor wegen amper op tegen de voordelen.

Hoe het ook kan

Naar een oude wijsheid van Da Vinci – Eenvoud is de ultieme verfijning – is Prinzi gestart met het ontwikkelen van een project management tool die niet gepaard gaat met bovenstaande nadelen. Kernwoorden zijn daarom ook: gebruiksvriendelijk, eenvoudig en uniform. Het moet voor de projectmanager weer leuk en makkelijk worden om:

Proberen

Prinzi zelf uitproberen? Meldt u dan nu aan en probeer Prinzi 2 maanden kostenloos uit!